Getty Images
In een half uur naar India.
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
4 voorgebakken naanbroodje
4 eieren
1 ui
Stukje prei
1 eetlepel olie
½ - 1 eetlepel currypasta (pot)
4 takjes koriander
4 bladen ijsbergsla
4 eetlepels yoghurt
Bereiding
- Warm de oven voor op 220° C.
- Bak de naanbroodjes in ca. 7 minuten volgens de gebruiksaanwijzing af.
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak de ui en de prei schoon.
- Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
- Fruit de ui en de prei in de olie zacht.
- Voeg de currypasta toe en bak dit zacht mee.
- Was de koriander en knip het kruid klein.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle repen.
- Pel de eieren en hak ze in stukjes.
- Roer de stukjes ei door de curry en warm dit met de yoghurt al roerend op. Snijd de naanbroodjes open en beleg ze met de ijsbergsla.
- Roer de koriander door de eicurry en verdeel dit over de broodjes.
Menusuggestie
Lekker met een gemengde sla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram gemengde sla (bladsla, komkommer, tomaat)
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olie
- citroensap
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 485 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 50 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Zout | 1,53 gram | 1,58 gram |
Bron
- Voedingscentrum