Noedels met zalm en roerbakgroente

Getty Images

Een recept met vis, maar dan net even anders dan de bekende aardappels met groente.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren noedels
  • 150 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak roerbakgroente (400 gram)
  • 1 eetlepel zwarte peperroerbaksaus

Bereiding

  1. Kook de volkoren noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de zalmfilet, de roerbaksaus en 100 ml heet water toe. Breng dit aan de kook.
  5. Laat de gare noedels uitlekken en schep dit door het groente-zalmmengsel. Warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Zalm: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum