Getty Images
Een recept met rijst, noten en bief geeft je een heerlijk verzadigd gevoel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ kruidenbouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram ongezouten cashewnoten
- 1 courgette
- 3 stengels bleekselderij
- 1 paprika
- 150 gram bieflap
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Kook de rijst in water met de halve bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Hak de noten grof.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in reepjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de bieflap in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak de groente op smaak met peper.
- Bak de vleesreepjes in de rest van de olie in 3 minuten bruin
- Schep de groente, het vlees en de noten door de gare rijst.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum