Oriëntaalse hachee

Getty Images

Kleine 2 uur stoven. Ook lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 dadels
  • 2 flinke uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram runderlap
  • ½ eetlepel maanzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • 4 eetlepels hangop
  • Schijf citroen

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en snijd ze klein.
  2. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
  6. Bak de uien en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de hangop, de schijf citroen en 1 dl heet water toe.
  8. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½-2 uur gaar.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Stuk citroen: bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
295kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
280 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum