Getty Images
Kleine 2 uur stoven. Ook lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 dadels
- 2 flinke uien
- 1 teentje knoflook
- 200 gram runderlap
- ½ eetlepel maanzaad
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
- 4 eetlepels hangop
- Schijf citroen
Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd ze klein.
- Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
- Bak de uien en de knoflook kort mee.
- Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de hangop, de schijf citroen en 1 dl heet water toe.
- Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½-2 uur gaar.
Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine bloemkool
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk citroen: bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
280 milligram
Bron
- Voedingscentrum