Getty Images
Een takje peterselie maakt het af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepels italiaanse keukenkruiden
- 1 ui
- 1 courgette
- 4 worteltjes
- 150 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 60 gram walnoten
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Kook de rijst in water met de Italiaanse keukenkruiden gaar.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de worteltjes in plakjes.
- Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
- Breek de walnoten in stukken.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Verwarm 1 eetlepel van de margarine en fruit hierin de ui zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de courgette en de worteltjes toe en smoor de groente gaar.
- Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
- Meng de paddenstoelen door de gare rijst. Schep de groente erop en strooi de noten en de peterselie er over.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Oesterzwammen: bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum