Paddenstoelenrijst met groente en noten

Getty Images

Een takje peterselie maakt het af.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepels italiaanse keukenkruiden
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 worteltjes
  • 150 gram champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 60 gram walnoten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Kook de rijst in water met de Italiaanse keukenkruiden gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de worteltjes in plakjes.
  3. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
  4. Breek de walnoten in stukken.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Verwarm 1 eetlepel van de margarine en fruit hierin de ui zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de courgette en de worteltjes toe en smoor de groente gaar.
  8. Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
  9. Meng de paddenstoelen door de gare rijst. Schep de groente erop en strooi de noten en de peterselie er over.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen: bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum