Het taartje wordt extra mooi met een mengsel van oesterzwammen, cantharellen en beukzwammetjes. Maar het is ook lekker met (kastanje) champignons.
Ingrediënten
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels boter of olie
- bosje peterselie
- 10 takjes verse tijm
- 3 eieren
- 3 eetlepels slagroom (ongeklopt)
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 6 vlaai- of quichevormpjes
Bereiding
Laat het deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf of borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of plakjes. Pel de sjalot en knoflook en snipper deze. Verhit de boter of olie in een grote koekenpan en bak de sjalot en knoflook enkele minuten zachtjes. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op hoog vuur al omscheppend 5 minuten. Laat het vocht goed verdampen. Doe de paddenstoelen in een kom en laat ze wat afkoelen. Hak de peterselie fijn en haal de blaadjes van de helft van de tijm. Bewaar de rest voor garnering. Klop de eieren los met de room en de kaas. Schep de peterselie, tijm, het eimengsel en peper en zout door de paddenstoelen. Bekleed 6 kleine ingevette vormpjes met het deeg. Doe het paddenstoelenmengsel in de vormpjes en bak het geheel in 20 minuten gaar en goudbruin. Garneer met een takje tijm. Serveer ze warm – maar afgekoeld kan ook.
- Plus Magazine