Getty Images
Een heerlijk visgerecht voor 2 personen, binnen 15 minuten klaar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- ½ eetlepel maïzena
- 1 dl bouillon
- 75 gram crème fraiche light
- ½-1 eetlepel grove mosterd
- ½ dl droge witte wijn
- 2 stukjes pangasiusfilet
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Meng de maïzena met een beetje water tot een glad papje.
- Breng de bouillon aan de kook en roer de maïzena er door.
- Klop er de crème fraiche en de bosuitjes door en laat de saus binden.
- Maak de saus op smaak met de mosterd en de wijn.
- Breng de saus weer aan de kook.
- Bestrooi de visfilets met peper en leg ze in de saus.
- Pocheer de vis in ca. 6 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Crème fraîche light: gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
1 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1160 milligram
Bron
- Voedingscentrum