Getty Images
Vandaag staat op het menu: pappardelle met paddenstoelen. Lekker met rolletjes ham. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel olie
- Mespunt tijm
- 150-200 gram pappardelle of tagliatelle
- ½ dl kookroom light
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Bak de ui en de knoflook in de olie goudbruin.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
- Voeg peper en wat tijm toe.
- Kook de pappardelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de kookroom en kleingesneden peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel er door.
Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram achterham
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum