Pappardelle met paddenstoelen

Getty Images

Vandaag staat op het menu: pappardelle met paddenstoelen. Lekker met rolletjes ham. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt tijm
  • 150-200 gram pappardelle of tagliatelle
  • ½ dl kookroom light
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  4. Bak de ui en de knoflook in de olie goudbruin.
  5. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  6. Voeg peper en wat tijm toe.
  7. Kook de pappardelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer de kookroom en kleingesneden peterselie door de paddenstoelen.
  9. Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel er door.

Menusuggestie

Lekker met rolletjes ham

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram achterham

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum