Getty Images
Met volkorenpasta.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren penne
- 150 gram garnalen
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
- Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
- Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
- Maak het op smaak met de dille.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade.
Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1840 milligram
Bron
- Voedingscentrum