Getty Images
Pasta met zelfgemaakte saus! Geniet samen van dit lekkere Italiaanse gerecht met volkoren penne. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram (pruim)tomaten
- 1 rode paprika
- ½ spaanse peper
- 50 gram mager rookspek
- 1 teentje knoflook
- 150 gram volkoren lintmacaroni of penne
- Tijm
- 10 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Snijd het spek in kleine blokjes.
- Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
- Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
- Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
- Kook intussen in ruim water de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
- Schep de saus op de pasta.
Menusuggestie
Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.
Hiervoor heb je nodig...
2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum