Pasta met tomaten en spek

pasta met spek
Getty Images

Pasta met zelfgemaakte saus! Geniet samen van dit lekkere Italiaanse gerecht met volkoren penne. Enjoy!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram (pruim)tomaten
  • 1 rode paprika
  • ½ spaanse peper
  • 50 gram mager rookspek
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren lintmacaroni of penne
  • Tijm
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Snijd het spek in kleine blokjes.
  5. Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
  6. Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
  7. Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
  8. Kook intussen in ruim water de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
  10. Schep de saus op de pasta.


Menusuggestie

Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.


Hiervoor heb je nodig...

2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Voedingswaarden

Energie 
390kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum