Pasta met zalm en geroosterde tomaat

Lekker en simpel recept!

Pasta
Getty Images

Snel iets op tafel zetten, niet duur en toch gezond? Denk eens aan vis uit blik. En maak daar deze heerlijke pasta met zalm mee!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram (roma)tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 grote blik zalm (ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • verse basilicum
  • 400-600 gram farfalle (strikjespasta)
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de tomaten in parten en snipper de knoflook.
  • Meng de tomaten met knoflook, olijfolie, Provençaalse kruiden, wat peper en zout en doe dit in een grote, platte ovenschaal of been op de bakplaat van de oven.
  • Rooster de tomaten in 20 minuten gaar. Laat de zalm uitlekken en verdeel deze in stukjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes en knip enkele blaadjes basilicum in reepjes. Kook de pasta volgens de consumptie op de verpakking.
  • Haal de tomaten uit de oven en plet ze met een vork of pureestamper. Giet de pasta af en schep de tomaten, zalm, bosui en basilicum erdoor. Verhit zelfs goed door tot alles warm is.
  • Voeg eventueel nog een eetlepel olijfolie toe en roer het citroensap erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met verse basilicum.
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine