Perzik met frambozensaus

Getty Images

Met een korte bereidingstijd is dit gerecht erg makkelijk om te maken. En het is ook nog eens heerlijk om op te eten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 125 gram frambozen
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook. Leg de perziken er een halve minuut in. Neem ze uit het water en dompel ze in koud water. Trek het velletje van de perziken.
  3. Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water en het citroensap tot een saus.
  4. Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vloerbrood gevuld met groente en makreel.

Ingrediënten over?

Perzik: bewaar steenvruchten zoals perziken in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum