Getty Images
Een keer wat anders: pindasoep. Met een pittig smaakje en gauw klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of stukje ui
- Mespunt kerrie
- 2 theelepels vloeibare margarine
- ¼ kippenbouillontablet
- 3 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
- Mespunt sambal
- 25 gram taugé
- 1 eetlepel seroendeng
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine glazig.
- Voeg 3 deciliter water met het stukje bouillontablet en de pindakaas toe.
- Breng dit al roerend aan de kook tot de pindakaas is opgelost.
- Maak de soep op smaak met wat sambal.
- Roer er de gewassen taugé door en warm dit even mee.
- Verdeel de soep over 2 kommen en strooi de seroendeng er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mie goreng en komkommersalade.
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
890 milligram
Bron
- Voedingscentrum