Pitabroodje met eiersalade

Getty Images

Met zelfgemaakte eiersalade. Smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes
  • 3 eieren
  • Stukje prei
  • ½ eetlepel olie
  • ± ½ eetlepel currypasta (pot)
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Bak de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing bruin.
  2. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  3. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  4. Fruit de prei in de olie zacht. Voeg de currypasta toe en bak dit zacht mee tot de curry gaat geuren. Laat het afkoelen.
  5. Was de groente en snijd de tomaatjes in vieren en de ijsbergsla in smalle repen.
  6. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  7. Verdun het currymengsel met de yoghurt en roer er de stukjes ei en de partjes tomaat door.
  8. Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • ijsbergsla
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Ingrediënten over?

Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Voedingswaarden

Energie 
380kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1360 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum