Pittige paksoi met tempé

Getty Images

Een vega-licious recept!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 kleine ui
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Snijd de tempé in blokjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  3. Maak van de knoflook met het citroensap en de sambal een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de tempé bruin.
  7. Voeg de ui toe en bak dit even mee.
  8. Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
  10. Vervang eventueel de tempé door tofu.

Menusuggestie

Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig...

    6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum