Getty Images
Een vega-licious recept!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram tempé
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 kleine ui
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Snijd de tempé in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Maak van de knoflook met het citroensap en de sambal een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de tempé bruin.
- Voeg de ui toe en bak dit even mee.
- Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar.
- Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
- Vervang eventueel de tempé door tofu.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum