Pompoensoep met ham en chorizo

Getty Images

Een snel soepje voor tussen de middag of als complete maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 600 gram)
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 dl bouillon
  • 100 gram achterham (dikke plak)
  • 50 gram chorizo of salami
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
  3. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
  5. Voeg de pompoen toe met peper, de melk en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
  6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Snijd de ham in blokjes en de chorizo in reepjes.
  8. Breng de soep tegen de kook aan en roer de ham er door.
  9. Verdun de soep eventueel met nog wat bouillon of water en maak hem op smaak met de yoghurt.
  10. Roer de achtergehouden rauwe prei en de chorizo door de soep.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

    4 sneden volkorenbrood

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Rooster stukken pompoen in de oven of in een grillpan.
 

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum