Getty Images
Een snel soepje voor tussen de middag of als complete maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ pompoen (ca. 600 gram)
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl halfvolle melk
- 1 dl bouillon
- 100 gram achterham (dikke plak)
- 50 gram chorizo of salami
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
- Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
- Voeg de pompoen toe met peper, de melk en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
- Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Snijd de ham in blokjes en de chorizo in reepjes.
- Breng de soep tegen de kook aan en roer de ham er door.
- Verdun de soep eventueel met nog wat bouillon of water en maak hem op smaak met de yoghurt.
- Roer de achtergehouden rauwe prei en de chorizo door de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Rooster stukken pompoen in de oven of in een grillpan.
Voedingswaarden
Energie
280kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum