Getty Images
Smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 1 prei
- Stuk kool
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ dl droge witte wijn
- 1/4 kippenbouillontablet
- Mespunt tijm
- 150 gram champignons
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
- Snijd de kip in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper.
- Bak de knoflook kort mee en giet de wijn er bij. Laat de wijn voor een deel verdampen.
- Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 2 dl water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Warm de champignons nog een minuut mee.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
8 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
960 milligram
Bron
- Voedingscentrum