Getty Images
Met heerlijk grote stukken groenten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel tijm
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- Peterselie, selderij of 1 bosui
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
- Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de gare rijst.
- Maak de ratatouille op smaak met wat peper en geef de rijst er bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum