Getty Images
Ook lekker met rucola, smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram kerstomaatjes
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel pesto
- 1 dunne prei of 5 bosuitjes
- 4 vellen koelverse lasagnevellen
- 150 gram vegetarische
- 10 blaadjes basilicum
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de tomaatjes. Doe de tomaatjes in een brede schaal en schep er 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper door. Laat de tomaatjes in de hete oven in ca. 20 minuten zacht worden.
- Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
- Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
- Bak de vegetarische reepjes even mee.
- Maak het mengsel op smaak met de pesto.
- Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
- Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
- Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus.
Ingrediënten over?
Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1260 milligram
Bron
- Voedingscentrum