Ribollita

Getty Images

Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ blik gepelde tomaten
  • ¼ groentebouillontablet 
  • 1 klein blik flageolets (groene boontjes, uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • 200 gram gesneden savooiekool
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. 
  2. Fruit de ui en 1 teentje knoflook in de hete olie glazig. Bak de tomatenpuree mee.
  3. Voeg 3 dl water en het stukje bouillontablet en de uitgelekte flageolets toe en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken.
  4. Neem de helft uit de pan en pureer dit glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Doe dit weer bij de rest in de pan en breng het met de savooiekool aan de kook. Laat de soep nog een paar minuten koken en maak het op smaak met wat paprikapoeder.
  6. Snijd het brood diagonaal door. Rooster de driehoekjes in de broodrooster bruin. Wrijf het brood in met een half teentje knoflook. Leg 1-2 driehoekjes brood in een diep bord en schep er soep op.

 

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
 
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 420 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 55 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 15 gram
Zout 2,44 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum