Getty Images
Beter dierenwelzijn? Check het keurmerk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 bosuitje
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Schenk 400 ml water bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
- De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
545520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum