Getty Images
Een heerlijk risotto aangevuld met gerookte zalm. Een echte aanrader!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- +6dl visbouillon
- 1 eetlepel olie
- 200 gram risottorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 150 gram gerookte zalm
- 1 dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Breng de visbouillon aan de kook.
- Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
- Giet de wijn er bij en wacht tot dit is opgenomen.
- Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht.
- Voeg steeds wat bouillon toe.
- Kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Meng de groene ringetjes van het bosuitje, de zalmreepjes en wat dille door de risotto.
Menusuggestie
Lekker met broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
Extra informatie
Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum