Getty Images
Vandaag staat op het menu: risotto met paddenstoelen. Ook lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 10 gram gedroogde paddenstoelen
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olie
- 175 gram risottorijst
- Ca. 7 dl (groente)bouillon
- 150 gram paddenstoelen
Bereiding
- Was de gedroogde paddenstoelen.
- Week de paddenstoelen 15 minuten in 1 dl heet water.
- Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
- Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en van het vocht op.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
- Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de risottorijst toe en warm dit mee tot alle korrels glanzen.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
- Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
- Kook de rijst zo in ± 25 minuten gaar.
- Maak intussen de paddenstoelen schoon.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
- Strooi er een beetje peper over.
- Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.
Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram groene kool
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
4000 milligram
Bron
- Voedingscentrum