Getty Images
Vandaag staat op het menu: rode kool met cranberries. Ook lekker met runderrollade en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ kleine rode kool of 400 gram gesneden rode kool
- 1 dl rode bessensap (flesje)
- 2 blaadjes laurier
- 6 kruidnagels
- 25 gram gedroogde cranberries
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Maak de rode kool schoon en schaaf de kool fijn.
- Breng de rode kool met het bessensap, de laurierblaadjes, de kruidnagels en de gedroogde cranberries aan de kook.
- Kook de kool in 20-25 minuten gaar.
- Verwijder de laurier en kruidnagels.
- Maak de rode kool op smaak met wat suiker en eventueel wat azijn.
Menusuggestie
Lekker met runderrollade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram runderrollade (vleeswaar)
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Bessensap:
Bewaar de rest maximaal 3 dagen in de koelkast of vries het in. In de diepvries is bessensap nog 1 jaar houdbaar.
Gebruik de rest om stoofpeertjes mooi rood te koken of bind het sap met wat aangemengde maïzena en wat suiker als saus bij vla of pudding.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum