Rode koolsalade met cranberries

Getty Images

Lauwwarm geserveerd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400 gram gesneden of een stuk rode kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl appelsap
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries

Bereiding

  1. Maak de ui en eventueel het stuk rode kool schoon.
  2. Snijd de ui klein.
  3. Schaaf de kool fijn.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui zacht.
  5. Voeg de rode kool toe en roerbak de groente in een paar minuten zacht.
  6. Giet het appelsap er bij en roer er de appelstroop en de cranberries door. Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
  7. Laat de kool afkoelen.
  8. Maak de groente eventueel op smaak met wat peper en een beetje azijn.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde schnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepel aardappelpuree

 

Voedingswaarden

Energie 
160kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum