Een heerlijke roerbakschotel met gemarineerde kalkoen. De bereiding duurt iets langer dan een half uurtje en is geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken!
Ingrediënten
- 200 gram kalkoenfilet
- stukje gemberwortel ( +1cm)
- 1 eetlepel sherry
- 2 eetlepels ketjap
- 500 gram spitskool
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel sambal
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olie
Bereiding
1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
2. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.
3. Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de sherry, de ketjap, de azijn, de sambal en de geraspte gember.
4. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
6. Verwarm de olie in een wok of braadpan.
7. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.
8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in +8 minuten verder gaar.
Menusugesstie:
Lekker met mie.
Extra allergie informatie:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 245 kcal | 460 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 55 gram |
Vet | 7 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
- Voedingscentrum