Romige vis met paprika

Getty Images

Een heerlijk visgerecht voor 2 personen in combinatie met broccoli en gegrilde paprika's. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli
  • 1 pot gegrilde paprika's (370 gram)
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 200 gram tilapia- of pangasiusfilet

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli in weinig water 3 minuten.
  4. Snijd de helft van de paprika’s in stukken en leg ze in een ovenvaste schaal.
  5. Pureer de rest van de paprika’s in de keukenmachine of met een staafmixer en voeg de crème fraiche, het bouillonpoeder en wat peper toe.
  6. Snijd de vis in stukken en leg ze met de broccoli in de schaal.
  7. Schenk de saus er over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in 25 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met volkoren penne of macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

6 opscheplepels volkoren macaroni.

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
480 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum