Getty Images
Tip: een klein gesneden pepertje geeft extra pit aan deze salade!
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel mayonaise
- zout en peper
- 150 gram sperziebonen (prinsessenboontjes)
- 150 gram rucolaslamelange
- halve ananas
- 1 struikje witlof
- 300 gram kipfilethaasjes
Bereiding
- Meng de honing met de mosterd, mayonaise en peper en zout in een kommetje.
- Voeg naar smaak meer mayonaise of mosterd toe.
- Voeg ook peper en zout toe.
- Zet de dressing even weg zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
- Snijd de ananas in blokjes.
- Verwijder de steelaanzet van de prinsessenboontjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit een grillpan en gril de kipfilethaasjes in 5 minuten gaar. Keer halverwege.
- Grill in dezelfde pan de ananas kort.
- Snijd het kontje van de witlof en was de losse blaadjes.
- Meng alle ingrediënten en doe ten slotte de dressing erdoor.