Getty Images
Vega-proof door de bonen. Lekker met geroosterd volkorenbrood.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 blik witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Citroensap
- Oregano
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 little gem of klein slakropje
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 75 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
- Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
- Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de sla in repen.
- Halveer de olijven.
- Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas er over.
Menusuggestie
Lekker met geroosterd volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 8 volkoren boterhammen
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas: gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum