Getty Images
Een lekker friszuur groentegerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- Stuk savooiekool (ca. 400 gram)
- 2 bosuitjes
- azijn
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
- Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
- Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
8 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
180 milligram
Bron
- Voedingscentrum