Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Getty Images

Een lekker friszuur groentegerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)
  • Stuk savooiekool (ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • azijn

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  2. Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
  3. Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
  4. Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
180 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum