Schaapherderpastei

Getty Images

Een traditioneel Brits recept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram winterwortel
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram magere (lams)gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1½ dl halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
  3. Kook de wortelen in weinig water in 5 minuten gaar.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui in de margarine.
  6. Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee gaar en rul.
  7. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  8. Giet de bouillon en de tomatenblokjes er bij en laat het enkele minuten stoven.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel. Dek dit af met de aardappelpuree.
  11. Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill bruin kleuren.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes: bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
520 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum