Getty Images
Heerlijke sinaasappelmuffins voor als nagerecht bij de koffie. U heeft 10 papieren cakevormpjes (caises) of een bakvorm voor scones nodig.
Aantal personen
10
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 (onbespoten) sinaasappel
- 40 gram gepelde walnoten
- 3 eetlepels olie
- 1 deciliter halfvolle melk
- 1 ei
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels suiker
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Boen de sinaasappel goed schoon met warm water en snijd hem in stukken.
- Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
- Voeg de noten toe en hak ze mee klein.
- Voeg de olie, de melk en het ei toe en meng dit er door.
- Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker.
- Roer met een vork de sinaasappelmassa er door.
- Verdeel het deeg over de 10 vormpjes.
- Bak de muffins op de bakplaat midden in de hete oven in 20 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen en geef er eventueel wat sinaasappelmarmelade verdund met sinaasappelsap bij.
Menusuggestie
Lekker als nagerecht met koffie en als hoofdgerecht een zuurkoolschotel.
Ingrediënten over?
Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
350 milligram
Bron
- Voedingscentrum