Getty Images
Lekker simpel voor het midden van de week. Ook lekker met sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
- 2 dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie en roerbak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
- Bak de goulashkruiden kort mee.
- Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Yoghurt: gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
350 milligram
Bron
- Voedingscentrum