Getty Images
Herman heeft zijn recept van een pittige maar lekkere bonenschotel vrijgegeven. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 100 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 (piri piri) pepertje
- Oregano
- 1 blik zwarte of rode kidneybonen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
- Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
- Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
- Voeg het blik tomaten, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
- Laat de bonen uitlekken en warm ze mee in de saus.
- Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met sla met radijs en olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- sla
- 1 bosje radijs
- 10 olijven
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1530 milligram
Bron
- Voedingscentrum