Getty Images
Lekker met wortelsalade en volkorenbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 5 olijven
- 200 gram rundertartaar
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Cayennepeper
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
- Maak op smaak met een snufje cayennepeper.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met sinaasappel en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade met sinaasappel
- 4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Voedingswaarden
Energie
210kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum