Spaanse uiensoep

Getty Images

Een soepkom vol Spaans temperament.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 3 eieren
  • tijm
  • peper
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze even mee.
  4. Schenk er 200 milliliter water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op. Geef er de parten ei en brood bij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur