Spaghetti met boerenkoolpesto

Getty Images

Spaghetti met Boerenkoolpesto, walnoten en parmezaanse kaas. Een heerlijk hoofdgerecht dat binnen 15-30 minuten klaar is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries boerenkool
  • 50 gram walnoten
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Laat de boerenkool ontdooien.
  2. Breng water voor de spaghetti aan de kook.
  3. Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.
  4. Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee.
  5. Voeg de olijfolie en de Parmezaanse kaas toe.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
  8. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
  9. Strooi er de achter gehouden walnoten over.

Menusuggestie

Lekker met broccoli met sinaasappeldressing.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
665kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
40 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum