Getty Images
Spaghetti met Boerenkoolpesto, walnoten en parmezaanse kaas. Een heerlijk hoofdgerecht dat binnen 15-30 minuten klaar is.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram diepvries boerenkool
- 50 gram walnoten
- 1 grote teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 150 gram volkoren spaghetti
- ½ citroen
Bereiding
- Laat de boerenkool ontdooien.
- Breng water voor de spaghetti aan de kook.
- Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.
- Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee.
- Voeg de olijfolie en de Parmezaanse kaas toe.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
- Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
- Strooi er de achter gehouden walnoten over.
Menusuggestie
Lekker met broccoli met sinaasappeldressing.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
665kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
40 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum