Getty Images
Pure smaken. Ook lekker met varkensvleesreepjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 (witte) uien
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 100 gram ricotta
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.
- Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de groentebouillon met de ricotta.
- Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
- Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met varkensvleesreepjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Ingrediënten over?
Ricotta: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de ricotta afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ricotta is ook heerlijk op brood met verse kruiden, plakjes tomaat, radijs, wat fruit of een beetje honing.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
640 milligram
Bron
- Voedingscentrum