Spaghetti met venkel-uiensaus

Getty Images

Pure smaken. Ook lekker met varkensvleesreepjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 (witte) uien
  • 1 eetlepel olie
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 100 gram ricotta

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
  3. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Meng de groentebouillon met de ricotta.
  5. Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
  6. Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  7. Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.

Menusuggestie

Lekker met varkensvleesreepjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Ricotta: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de ricotta afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ricotta is ook heerlijk op brood met verse kruiden, plakjes tomaat, radijs, wat fruit of een beetje honing.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
640 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum