Spinazie met roerei

Getty Images

Eenvoudig vegagerecht voor iedereen. Ook lekker met gebakken aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
  • Nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

Bereiding

  1. Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
  2. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
  3. Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat. Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
  8. Strooi er de geraspte kaas over.
  9. Schep het roerei op de spinazie.



Menusuggestie

Lekker met gebakken aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
500 gram aardappelen
1 eetlepel vloeibare margarine
 

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
 

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum