Spitskoolsalade met appel

Getty Images

Met warme mosterddressing. Lekker met varkensschnitzel en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 klein spitskooltje (ca. 400 gram)
  • 1 (rode) appel
  • Appelazijn
  • 2 eetlepels olie
  • Mespuntje suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • Dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
  2. Was de appel en snijd hem in blokjes. Schep er wat van de azijn door tegen het verkleuren.
  3. Verwarm de olie in een steelpannetje en warm de 2 eetl azijn, de mosterd, de suiker en royaal dille mee.
  4. Schep de warme dressing door de kool en appel. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie

Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 ongepaneerde varkensschnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Mosterd: Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
130 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum