Getty Images
Kruidige springrolls met rode peper en sla. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 100 gram shii-takes of kastanjechampignons
- Stukje rode peper
- 2 takjes koriander
- 1 theelepel olie
- Sojasaus
- 4 bladen ijsbergsla
- Materialen: cocktailprikkers
Bereiding
- Maak de sjalot en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
- Snijd het stukje peper klein.
- Hak de koriander klein.
- Fruit de sjalot zacht in de olie.
- Bak de paddenstoelen en de peper kort mee.
- Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met de koriander en wat sojasaus.
- Laat het afkoelen.
- Verdeel de vulling over de slabladen en rol deze op.
- Steek ze vast met een cocktailprikker.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Thaise vleeskoekjes, Chinese koolsalade met sojasaus en atjar tjampoer en mie.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasausraadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
45kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum