Getty Images
Begin de week goed met deze verrukkelijke Hollandse maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie
- 2 tomaten
- Stukje ui
- 200 gram rundertartaar
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ± 1½ dl halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
- Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
- Snijd de tomaatjes klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het stukje ui fijn.
- Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
- Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
- Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
- Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
- Maak er met de hete melk en de zongedroogde tomaatjes een grove puree van.
- Geef de balletjes er bij.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum