Getty Images
Een heerlijke combinatie.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen
- 1 dl rode wijn of bessensap
- ½ pijpkaneel
- 1 kruidnagel
- Stukje citroenschil
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 2½ dl halfvolle melk
Bereiding
- Schil de stoofperen.
- Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
- Breng de peren met 1 dl water, de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en de suiker aan de kook.
- Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
- Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
- Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
- Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
- Laat de melk al roerend binden.
- Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
- Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en
röstikoekjes.
Voedingswaarden
Energie
185kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
3 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
80 milligram
Bron
- Voedingscentrum