Tagliatelle met groente en worst

Getty Images

Een verrassende pasta met saucijsjes voor extra smaak!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram rundersaucijsjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gedroogd pepertje
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 6 olijven zonder pit
  • 175-200 gram tagliatelle
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de courgette in blokjes.
  3. Knip de saucijsjes in stukjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Bak de blokjes courgette en de stukjes worst mee en verkruimel het pepertje er boven.
  6. Voeg de tomatenblokjes met sap en de olijven toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
  7. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Maak de saus op smaak met peper en oregano en schep het door de uitgelekte tagliatelle.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
 

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum