Getty Images
Een verrassende pasta met saucijsjes voor extra smaak!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine courgette
- 200 gram rundersaucijsjes
- 1 eetlepel olie
- 1 gedroogd pepertje
- ½ blik tomatenblokjes
- 6 olijven zonder pit
- 175-200 gram tagliatelle
- Oregano
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de courgette in blokjes.
- Knip de saucijsjes in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de blokjes courgette en de stukjes worst mee en verkruimel het pepertje er boven.
- Voeg de tomatenblokjes met sap en de olijven toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met peper en oregano en schep het door de uitgelekte tagliatelle.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum