Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht binnen 30 minuten klaar! Ook lekker met een tomatensalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren tagliatelle
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 12 zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 dl bouillon
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
- Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar.
- Bestrooi de kabeljauw met peper en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Verdeel de vis in stukjes.
- Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
- Laat de tagliatelle uitlekken en schep het door de doperwtjes.
- Leg de kabeljauwstukjes erop.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 3-4 tomaten
- 1 bosuitje
- azijn
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1960 milligram
Bron
- Voedingscentrum