Getty Images
Met zachte roomsaus, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 2 bosuitjes
- 175-200 gram volkoren tagliatelle
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Kook de Tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar.
- Meng er de zure room door. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tijm.
- Giet de Tagliatelle af en meng de saus er door.
Menusuggestie
Lekker met veldsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
50 gram veldsla
1 bos radijs
1 eetlepel olie
azijn
1 theelepel mosterd
Ingrediënten over?
Zure room:
Meng de rest door een paar lepels yoghurt en maak er met geraspte komkommer en wat knoflook een lekkere tzatziki van. Eet de tzatziki met brood.
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de room afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum