Getty Images
Kruidige Tartaarballetjes in rode saus met knoflook, olijven en sambal.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 5 olijven zonder pit
- Stukje ui
- 200 gram tartaar
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 1 rode paprika
- ½ blik gepelde tomaten
- Mespunt sambal
- Mespunt gemalen komijn
- 1 dl bouillon
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de olijven en het stukje ui in klein.
- Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
- Maak het tartaar aan met de olijven, de ui, het broodkruim en peper.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
- Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of blender.
- Roer dit met de sambal en komijn door de bouillon en breng de saus aan de kook.
- Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
275kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum