Tarwe met groente, feta en pijnboompitjes

Getty Images

Een kruidig gerecht uit de Marokkaanse keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram ebly of tarly (voorgestoomde tarwe, pak)
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • Ras el hanout of (gerookt) paprikapoeder
  • 75 gram feta light, 10 % vet

Bereiding

  1. Kook de tarwe in water met het stuk bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Was de paprika, verwijder steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Snijd de paprika in blokjes.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Schep de groente door de gare tarwe en maak het op smaak met ras el hanout of paprikapoeder.
  8. Verkruimel de feta er over en strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes of gebakken kip

Hiervoor heb je nodig...

    150 gram vegetarische roerbakstukjes of 150 gram kip
    1 eetlepel olie

Ingrediënten over?

Feta en light feta:
Bewaar feta in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of augurk.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum