Getty Images
Oosters genieten. Ook lekker met een frisse komkommersalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 (rode) ui
- 1 prei
- ½ spaanse peper
- 100 gram wortelen
- 100 gram peultjes
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eieren
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Kook de rijst gaar.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
- Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
- Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met de ketjap.
- Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Roerbak de eieren gaar.
- Strooi er kleingesneden koriander over.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine komkommer
- bieslook
- azijn
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
920 milligram
Bron
- Voedingscentrum