Tiramisu met fruit

Getty Images

Let's twist again

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 1 dl vanillevla
  • 100 gram bramen
  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen
  • 6-8 lange vingers

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water.
  2. Snijd 2 dunne schilletjes van de sinaasappel en rasp de rest van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  3. Klop de yoghurt met de vanillevla en wat geraspte sinaasappelschil.
  4. Maak het fruit schoon en snijd het eventueel kleiner.
  5. Breek de lange vingers in tweeën en doop ze in het sinaasappelsap.
  6. Schik in glazen schaaltjes een laagje lange vingers, daarop wat vanilleyoghurt en fruit. Herhaal dit en eindig met een laagje vanilleyoghurt. Garneer met het sinaasappelschilletje en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.
  7. Laat de tiramisu afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gnocchi met gehaktballetjes en paprikasaus en doperwtjes.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum